Dagens uppgift var att baka Lussebullar - glutenfria. Med julgardinen och stjärnan på plats i köksfönstret och julmusik på sonosen var det riktigt mysigt.
Jag har ett riktigt bra recept på Glutenfria Lussebullar.
50 g jäst
150 g margarin
4 dl mjölk
1,5 msk fiberhusk
2 dl kesella
1 g saffran
2 kryddmått salt
1 ägg
1,5 dl socker
12 -14 dl fin glutenfri mjölblandning
Smula ner jästen i bunken. Smält margarin i en kastrull och häll på mjölken. Värm till 37 grader.
Häll vätskan över jästen och rör om. Strö i fiberhusk och låt stå och svälla 10 min. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta degen. Låt jäsa övertäckt i 30 min.
Gör Lussekatterna och tryck i russin. Låt jäsa på plåt övertäckta i 30 min.
Grädda i 250 grader ca 8 min.
Så sugen man blir...men jag gör en variant med gluten, då det inte fins ngn glutenallergiker i vår familj!
SvaraRaderaHa en fortsatt skön vecka!
hälsn
AnnA