Summa sidvisningar

fredag 12 oktober 2012

Ren och skär lycka

Igår förmiddag, när jag hade skjutsat yngste sonen till skolan och hämtat hem trött make från nattjoursarbetet på akuten, tänkte jag ge mig ut på en joggingrunda och fundera över veckans Blommig Fredags tema, "Ren och skär lycka".
Jag tog med mig hunden och gav mig iväg.
Solen strålade, himlen var klarblå, vattnet glittrade. Skogen skimrade i guld och rött. Stigen var mjuk och sviktande utan att vara blöt. Jag hade en pigg och ivrig Welsh Corgi som sprang runt mina fötter. Mina ben kändes starka och gjorde vad jag bad dem om och luften kändes klar och lätt att andas. Just då kände jag att jag inte skulle vilja vara på någon annan plats i världen, skulle inte vilja göra något annat än det jag gjorde, eller vara någon annan person än just jag. Jag upplevde helt klart Ren och skär lycka! När jag kom hem möttes jag av mina Dahlior som fortfarande blommar.
Och mina New Dawn. Även om frosten kommer att ta dem nu i helgen kan jag leva länge på känslan jag hade igår, när solen sken och allt kändes helt underbart.
Jag tror att det är viktigt att stanna upp och njuta av det man har omkring sig i nuet. Naturen och trädgården hjälper oss att öppna våra sinnen för färger, former, dofter och ljud. För mig är lycka när jag känner mig helt tillfreds med situationen just nu.

21 kommentarer:

 1. Så sant det är det du skriver. Man får respektera att alla inte trivs i naturen, men jag undrar om inte alla människor i grund och botten är "gjorda" för att trivas i naturen. Ha en underbar helg!

  SvaraRadera
 2. Vilka fantastiska dahlior, vad heter dom? Ser ut som mina cremefärgade Café au Lait som jag älskar.
  Ha en härlig helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Dahliorna heter Shilo Noelle och jag har skickat efter dem från odla.nu.

   Radera
 3. En härlig bild av harmoni och vardagslycka. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Ja, stanna upp och leva i nuet, det borde vi göra lite mer. På något sätt tror jag att man reflekterar mer över nuet när man har en trädgård och liksom lever tillsammans med naturen. Ha en fin helg!

  /Liv

  SvaraRadera
 5. Så underbara dahlior!! Och vad härligt du beskriver din joggingrunda:)). Önskar jag kunde känna likadant:)) Jag har precis börjat jogga lite lätt och konditionen är obefintlig så för mig är varenda meter en kamp:)).
  Trevlig helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Härligt! Visst är det så, de "små" vardagliheterna sprider också lycka när man ger sig tid att tänka efter.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jo, precis så är det...man skall njuta av det som finns runt om kring en i vardagen...Vardagslycka! Trevlig Helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 8. Precis så är det, som du skriver! Jag kände samma sak i går, på min extra lediga dag, då jag hade bestämt mig för en runda i skogen, sprang "8:an", och det var så grymt vackert ute och jag fick både sol och vackra vyer, friskt luft och mental avkoppling - jag var så himla nöjd och lycklig efteråt, och tänkte att det var inte mycket som behövdes för att få mig nöjd :)

  Tja, lite fler blommor i trägåren kanske..... Dahlior kan jag inte ha helt enkelt, har försök flera gånger men antingen är det min blöta lerjord eller så är det sniglarna som tar död på dem - suck....

  Hoppas helgen fortsätter i det lyckliga temat, ha det allra bäst ♥

  SvaraRadera
 9. vad fint och bra skrivit....man måste ta vara på de små stunderna i livet som gerlycka o glädge. fina dahlior o rosor.
  kram

  SvaraRadera
 10. vad fint och bra skrivit....man måste ta vara på de små stunderna i livet som gerlycka o glädge. fina dahlior o rosor.
  kram

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig tolkning av temat.
  Solen har vi inte sett mycket av här i höst så jag försöker njuta så fort den visar sig.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 12. Du beskriver din lyckliga stund så fint, ofta är det ju så man känner men kan inte klä det i ord. Och fina blommor ...
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 13. En konst att vara nöjd med det som är... vackra rosa!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Vilken härlig tolkning! Lycka i vardagen är det bästa som finns!

  Kram!

  SvaraRadera
 15. Vilken fin och positiv läsning:)Tack för alla fina bilder.
  God fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 16. En alldeles underbar reflektion över livet i nuet.
  Jag tycker mig höra allt oftare hur 'hopplöst' ångestfyllda nutidsmänniskan är. Här i trädgårdsbloggarnas värld möter jag ofta folk med denna underbart rätta livsinställningen. Kanske är det naturen och trädgården som danar oss precis så som du påpekar?!?/Anja

  SvaraRadera
 17. Vad fint du beskriver ren och skär lycka! Det är verkligen nuet det handlar om ...... Vackra ord och Vackra bilder :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 18. Underbart skrivet och lika underbara bilder.
  Kram

  SvaraRadera