Summa sidvisningar

fredag 11 oktober 2013

En tuffing

Denna veckans tema i "Blommig fredag" är "en tuffing". Jag kom mest att tänka på mina Lupiner. Förra hösten grävde jag och maken upp en Lupinplanta som hade självsått sig just där vi skulle bygga vår uteplats vid poolen. Vi hade inga Lupiner i rabatterna, så jag tänkte att jag kunde placera den i en rabatt. Det är ju dyrt med växter och den här hade flyttat in i vår trädgård av sig själv, så den var gratis. Det var ett ganska styvt jobb att få upp den, för roten satt djupt, men det gick bra att plantera den. Jag har dock upptäckt att jag får passa den så att den inte tar över hela rabatten. Den är inte dålig på att breda ut sig. Jag har fått rädda undan en Phlox eftersom Lupinen var nära att kväva den. En ganska aggressiv tuffing den där Lupinen.

13 kommentarer:

 1. Jag klipper ner mina när dom blommat och tar bort en massa blad ,trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 2. De slår sig ner lite här ock där.
  En tuff växt.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 3. Åh, jag älskar Lupiner! Din hade en härlig himmelsblå färg. Och tuffa är de ju, för de växer ju här och var i dikeskanterna utan att någon pysslar om dem. Ha en skön helg!/ Titti

  SvaraRadera
 4. Jag tycker oxå om dem. Bladen på våren är fantastiska, blommorna som kommer tidigt är än mer fantastiska! Dock är den lite väl Tuff ibland så jag gör som Nette cecilia... Klipper bort blommorna när de blommat över... annars har man dem överallt :)

  Ett bra val av en riktig Tuffing är det ivf !

  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja den tuffingen klarar även av andra tuffingar.
  Ha en skön helg
  Vivian

  SvaraRadera
 6. Lupiner er noen tøffinger, ja, for de tåler det meste. Virkelig vakker farge på dine :)
  God helg!

  SvaraRadera
 7. Det var en fantastisk färg på dina tuffingar! Snygga!

  SvaraRadera
 8. Så fin den är! Inga lupiner här. Än... =oP
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 9. Jojo! En riktig tuffing som även jag klipper bort blommorna på för att inte ha dem överallt. Sen är jag inte lika modig som dig och har dem i rabatten. Du är allt tuff du oxå!

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 10. Joo det är en tuffing som gärna frösår sig hej vilt.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 11. Flott! Jeg hadde en eneste lupin, men den så jeg ikke noe til i år... selv om de har rykte på seg til å spe seg hemningsløst.

  SvaraRadera
 12. Lupiner är fina, trots att de är tuffa, har jag faktiskt lyckats att inte lyckas med en vit lupin, den blommar inte. Men jag skall göra ett nytt försök.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 13. Det finns verkligen många tuffingar i växtriket...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera