Summa sidvisningar

tisdag 18 december 2012

Amaryllis

Hurra, jag har fått en amaryllis från förra året att blomma om i år! Det är första gången jag försöker. Jag hade 4 amaryllisar förra året. Jag fortsatte vattna på dem när de vissnade ner. I somras ställde jag ut dem i trädgården. Jag trodde aldrig att de skulle överleva, för ibland var de jätteblöta när det hade regnat och ibland glömde jag vattna dem när det var torrt ute.
När det blev kallt ute hade de vissnat. Då ställde jag in dem i garaget och glömde nästan bort dem. När det började komma amaryllislökar i butikerna gick jag ut i garaget och hämtade in mina lökar. Jag var inte säker på om de levde, men jag planterade om dem. Det kom nästan genast gröna blad, men inga knoppar. Jag var nära att slänga dem när jag fick se att den här faktiskt hade fått en knopp. Nu blommar den och två av de andra har också fått varsin knopp. Den sista har ännu så länge bara blad, men nu tänker jag inte slänga någon av dem.

3 kommentarer:

 1. Men vad kul ...den är jätte söt.

  kram

  SvaraRadera
 2. Det är ju så med amaryllis att ju sämre man sköter löken ,ju större chans att den kommer igen bara den får vatten på hösten ,vackert ,kram Nette

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt för dig! Kul att lyckas med lök. Jag är urusel, har provat en gång och det gick inge bra alls. De blir ju lite speciellt när man får driva upp amaryllisen själv. :)

  Må gott!
  Kram
  Ina

  SvaraRadera