Summa sidvisningar

måndag 12 augusti 2013

Vindens skugga

Veckan som gick har jag jobbat grymt mycket. Vi har haft mycket att göra på min avdelning, så jag har varit trött när jag har kommit hem. Min trädgård och mitt hem har jag försummat, istället har jag slukat den här boken; Vindens skugga, så fort jag har haft en ledig stund. Det är den bästa bok jag har läst på mycket länge! Kanske den bästa någonsin.

Vindens skugga är kanske en sorts deckare eller en dramatisk kärleksroman, jag har svårt att sätta etikett på den. Den utspelar i Barcelona i mitten av 1900-talet. Jag började läsa den för att jag var nyfiken på att läsa något av en spansk författare. Jag blev fullständigt betagen i såväl språket som berättelsen. Jag hade inte väntat mig så mycket vackra ord och så mycket passion i en roman skriven av en spanjor. Hade det varit en fransman eller en italienare hade jag inte blivit så förvånad. Nu är jag nyfiken på att lära mig mer om Spanien och det spanska folket. Jag och maken har planerat för en liten tur till Barcelona under hösten.

3 kommentarer:

 1. Det är en av mina absoluta favoritböcker också! Och det finns två böcker till att läsa av honom... Jag har bara läst två, men har den tredje kvar.

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Det där lät spännande, kanske man skulle läsa lite.. Kraaam pia

  SvaraRadera
 3. Den tyckte jag mycket om, och även om de två andra böckerna, Himlens fånge och Ängelns lek. Jag läste de också inför en resa till Barcelona. En till bra bok med mycket spansk stämning från Barcelona är Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones.

  SvaraRadera