Summa sidvisningar

onsdag 23 januari 2013

Kylskåpsrensning

I januari varje år brukar jag göra en ordentlig städning av mitt kylskåp. Idag var det dags. Jag slänger alla utgångna varor och diskar alla lådor och hyllor. Varje år upptäcker jag att jag har köpt dubbelt av vissa saker för att de har stått inknölade längst inne i ett hörn. Varje år tänker jag att jag ska bättra mig och inte slänga så mycket mat. Det brukar hålla ett par månader, sedan faller jag tillbaka.
Det är ju så roligt att handla mat! Och så roligt att prova nya recept! Så står man där med flaskor och burkar med oljor, såser och kryddor som man bara använt ett par matskedar av.
De här bilderna är tagna i Barcelona. Jag var i en saluhall på La Ramla. Jag skulle kunna gå omkring i en sådan saluhall en hel dag och bara njuta!
Det här med att prova recept också, varför ska det vara så många ingredienser? Jag brukar köpa mattidningar då och då. I en del tidningar är det långa listor med ovanliga ingredienser som bara blir stående efteråt. För någon vecka sedan köpte jag Matmagasinet för första gången. Jag har lagat flera av recepten. De har faktiskt varit både goda och enkla. Riktigt bra basmat till hela familjen. Dessutom verkar de vara relativt nyttiga. Kanske det kommer att gå bättre i år att hålla ordning i kylskåpet?

1 kommentar: