Summa sidvisningar

onsdag 16 januari 2013

Månadens favoritväxt - Januari 2013

På bloggen Anna Vattenkannas Trädgård kan man vara med och visa en favoritväxt för varje månad. En rolig idé som inspirerar till att njuta av sin trädgård året runt. Jag väljer mina små Järneks-buskar som jag planterade hösten 2011. De heter Blue Princess. Jag har en tanke om att kunna gå ut och knipsa små fina buketter att lägga ut på bordet när jag dukar till bjudningar på vintern.
 
Då vill jag förstås att mina Järnekar ska ha massor med vackra röda bär också.Det får de inte eftersom jag inte har planterat någon Blue Prince ännu. Men det ska jag göra den här sommaren. 

8 kommentarer:

 1. Vintergröna växter behövs verkligen och järnek är en trevlig sådan tycker jag. Lycka till med prinsessan och prinsen och hoppas att de får många barn - jag menar bär - tillsammans.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker prinsessa du har i din trädgård! Vackert mot den vita snön. Blir nog toppen när hon får sin prins och blir smyckad med röda, fina bär./Kram Titti

  SvaraRadera
 3. fin prinsessa
  vackert med vintergröna buskar
  något som jag ska plantera lite mera av
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 4. Så fin! Det kommer att bli läckert när prinsen kommer och det blir små röda bär. :-)

  SvaraRadera
 5. Vilken fin favortiväxt du valt. Jag har alltid tyckt så mycket om järnek. Försökte att plantera en hos mig för rätt många år sedan nu men den klarade sig bara i ett par år. Hoppas att prinsessan blir glad när du planterar prinsen och att du kommer att få många röda fina bär.

  Hoppas att festen med hemlig destination var riktigt lyckad och att du får en fin helg.

  SvaraRadera
 6. Härligt med vintergröna växter. Där behöver jag bättra mig känner jag. Järnek är ju jätteläcker, men jag undrar om det är för kallt på mina breddgrader...

  Ha det fint//Laila

  SvaraRadera
 7. Jahaaa så det behövs en prins . Vad mycket man lär sig genom bloggarna. Jätte fint val förresten.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Järneken är vacker, och så fint planerat med kvistar till vinterns dukningar! Jag tror att den inte riktigt klarar sig hos oss i zon4-5 så jag har satsat på en mahonia istället men den har inte lika fina blad.

  SvaraRadera