Summa sidvisningar

söndag 25 mars 2012

Studsmatta och våfflor

Nu har studsmattan kommit fram, åtminstone två veckor tidigare än förra året. Det syns att pojkarna är ett år äldre.
Våren har också kommit längre detta år.
Det var ju våffeldagen idag och vi har förstås ätit våfflor. Jag tar helst blåbärssylt till mina och vi gör våfflorna glutenfria. Det här är vårt favoritrecept:

Smält 75 g smör. Blanda 2 dl majsstärkelse (Majzena) med 1 dl glutenfri mjölblandning, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk vaniljsocker och 1 krm salt i en bunke. Tillsätt 1 dl vatten och 2 och 1/4 dl mjölk under kraftig omrörning. Blanda ner det smälta smöret och rör tills smeten är slät och klimpfri. Pensla våffeljärnet med smör innan du gräddar den första våfflan.
Fredrik och jag var på bio igår kväll. Vi såg En gång i Phuket. Det var den enda film som passade oss tidsmässigt, men den var en glad överraskning! Vi skrattade hela kvällen. Härlig underhållning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar