Summa sidvisningar

torsdag 13 september 2012

Amerikanska blåbär

Jag har ett hörn i trädgården där jag har planterat en del bärbuskar. Här satte jag förra hösten tre plantor Amerikanska blåbär. Buskarna har vuxit till sig fint, men det har bara varit några enstaka blåbär på dem. Nu har jag läst att man kan behöva olika sorter för att de ska pollinera varandra om man vill få bättre skörd. Tyvärr var mina tre plantor av samma sort.
Nu har jag köpt en till planta av en annan sort. Nu blir det spännande att se om det blir bättre skörd nästa år.  Jag har dock vissa misstankar om att rådjuren var och bet av blommorna i våras. Jag såg en del tecken på det.
Jag planterade även tre hallonplantor förra hösten. Hallon kunde jag faktiskt plocka en del i somras. De var väldigt goda.

Rabarberplantor satte jag tre i våras. De har också vuxit fint i sommar. Jag har gott hopp om att kunna skörda enstaka små rabarber nästa sommar, jag har läst att de kan behöva några år på sig innan man kan skörda.
Sist men inte minst satte jag en krusbärsbuske i våras. Den har inte haft några bär i år, men jag hoppas på nästa år. Det gäller att ha tålamod när man odlar!

1 kommentar:

  1. Lycka till med blåbären nästa år! Vad härligt det ser ut med dina plantor och den underbara utsikten ni har! :) Trevlig kväll å kram / Carolin

    SvaraRadera