Summa sidvisningar

tisdag 11 september 2012

Min trädgård

Idag när det har varit så fint väder passade jag på att ta lite bilder på huset och trädgården. Jag ska försöka göra en sammanfattning av hur långt vi har kommit hittills. Det viktigaste vi har gjort i sommar var när vi målade färdigt huset. I rabatterna på bilden har jag planterat en del perenner. Förra hösten planterade vi Smultronschersminerna som står i bakkant, men annars är det mesta planterat i år.
Vi har förstås tänkt bygga ett räcke runt altanen. New Dawn ska klättra på det räcket.
Till vänster om poolen ska vi göra en stenbelagd yta. Där ska vi rama in med staket och kanske sätta en paviljong. Det är nästa sommars stora projekt.
Här är riktigt skönt att sitta på förmiddagarna.
I våras byggde vi två odlingsbänkar där vi har köksträdgård. Nu växer här spenat bland annat.
Och Dahlior
och Gladiolus.
Det andra större projektet vi gjorde i år, var att vi planterade en Ligusterhäck runt tomten på framsidan.
På mitten av tomten på framsidan har jag gjort en rabatt. I bakkant växer Norskspirea som vi planterade förra våren. Perennerna i den här rabatten planterade jag under förra sommaren.

Vi har massor av projekt att göra de närmaste åren. Vi saknar "väggar" i trädgården och vi saknar "golv" på många ställen. Men staket och stenbeläggningar kostar mycket pengar, så vi får ta lite i taget. Vi har dock redan njutit av trädgården den här sommaren. Jag har nog aldrig fått så mycket frisk luft som sedan vi flyttade hit. Och sysslolös behöver man aldrig vara när man har en trädgård att pyssla med.

2 kommentarer:

  1. Ni har hunnit en hel del... Och det är ju inget fel på utsikten! ;-)

    Septemberhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  2. Ni har ett så underbart vackert hus.Och trädgården har ni ju kommit en bra bit på väg med.Och att ta lite i teget det är nog bra för då hinner man känna hur man verkligen vill ha det.MVH

    SvaraRadera