Summa sidvisningar

fredag 7 september 2012

Förväntan

Vi har fått ett nytt tema den här veckan hos Pilgrims Bland rosor och bladlöss. Det ska handla om förväntan. Hela min trädgård är en enda förväntan eftersom jag inte har hunnit så långt med den ännu. Men det som jag allra mest förknippar med förväntan är de första vårblommorna. Jag var så lycklig när mina första små snödroppar tittade upp ur jorden tidigt i våras!
Sedan kom krokusarna, det kändes som trolleri.
Jag tycker att de är underbara!
Efter krokusarna kom Icefollies.
Så kom pärlhyacinter.
Pärlhyacinter och narcisser i kombination.
Även tulpanerna kom till slut.
Nu är det dags att plantera nya lökar. Det är med stor förväntan jag ser fram emot nästa vår. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilka lökar jag ska sätta detta år. Vintergäck provade jag, men dem blev det inte mycket av. Inte heller vårstjärnorna som jag hade grävt ner i gräsmattan blev någon större succé. Jag kommer nog att gräva ner fler av de sorter jag lyckades med, och så kommer jag förstås att prova några nya spännande lökar.22 kommentarer:

 1. Det är så roligt att prova nya växter i trädgården En del går bra andra mindre bra.Bara att fortsätta.Man hittar alltid något som går bra.MVH

  SvaraRadera
 2. Härligheterna är många ser jag ,.Trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 3. Vårlökar är härligt. Knalliga färger är vad man behöver efter vintern. Själv måste jag komma ihåg att köpa nya snödroppar eftersom jag bara har EN som vill blomma.
  Ha det gott.
  //Katarina

  SvaraRadera
 4. Underbara vårbilder! Läängtar!! :) Kram / Carolin

  SvaraRadera
 5. Vårlök är spännande, har jag nyligen upptäckt ;). En föreläsning om lökväxter i naturlig miljö fångade mig totalt i våras!
  Vad härligt att få anlääga sin trädgård från början! Mycket spännande finns det, men jag lan tänka mig att det kräver tålamod...Lycka till! Det kommer att bli fantastiskt. Ha det gott! //Marie

  SvaraRadera
 6. Fina, vårliga bilder. Man längtar redan. Vintergäck har jag satt och de kan vara lite sega, men de börjar sprida sig nu. Håller på att samla till en "vintergäcksmatta" i trädgården. Tycker det är så fint:-) /Anette

  SvaraRadera
 7. Så fina vårblommor du fick fram! De är verkligen härliga att se, oavsett årstiden, och nu börjar jag nästan längta till våren ... Imorgon ska jag hämta ett paket med lökar och knölar för att peta ner i trädgården, och till våren hoppas jag att det ska komma upp många skönheter. Men man vet aldrig!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Ååå så vackert. Ja, vårlökarna , de har man stor förväntan på efter vintern.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Visst är det härligt med vårlökar, sån glädje och sånt hopp.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 10. Så härliga vårfoton med alla blommorna. Narcisserna var underbara.

  SvaraRadera
 11. Vårblommorna längtar vi efter med stor förväntan. :)

  SvaraRadera
 12. jamen det är precis så det är, det vi stoppar i jorden nu, kommer vi vänta såååå mycket på näst vår :) jag önskar ibland att jag hade enn orörd del i trädgården, där skulle jag plantera massor av vårlökar i stora fält, gärna under ett träd och sedan när bladen vissnar, ha lite fina perennen som kommer och täcker över. Men jag kan nog knö ned några lökar i höst med, bara rådjuren håller sig borta till våren. Ha en trevlig helg :)

  SvaraRadera
 13. Vilka härliga bilder du bjuder på! :)
  Trevlig helg!
  kramen Ina

  SvaraRadera
 14. Ja, vårens blommor är kanske allra bäst, när man är utsvulten på trädgård ... eller?
  Tjingeling

  SvaraRadera
 15. Vilken fin vårblomning du har hunnit skapa! Underbart Carina!!/Anja

  SvaraRadera
 16. Mmm, så sugen jag blir på att planera nya tulpanrabatter när jag ser dina fina:) De rosa var helt ljuvliga i färgen!
  Ha det fint,
  Charlotta

  SvaraRadera
 17. Hej Carina!
  De första blommorna på våren ger sådant hopp och längtan om vad som komma skall...Och nu är det dags att gräva ner ännu mer längtan och hopp, men tyvärr blir det nog inte så många tulpaner här, då det mellan varven kommer fyrbenta besök, som är fötjusta i tulpanknoppa att dinera på...
  En fortsatt trevlig helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 18. Känner igen det där... hela trädgården är en förväntan. Vårlökar har jag nästan inte hunnit tänka på än, men det är ju såå fint på våren när de blommar :-)

  SvaraRadera
 19. En del av lyckan med trädgård är också själva planeringen och förväntningarna.Ha de gott.

  SvaraRadera
 20. Mmm, härligt med lökförväntan! Hoppas det blir som du tänkt dig! :) Mia

  SvaraRadera
 21. Våren är verkligen förväntan - man tittar efter minsta lilla tecken på att det äntligen är "på gång". Likadant varje år.

  SvaraRadera
 22. Så fina vårblommor. Gillar dem allihopa.

  SvaraRadera