Summa sidvisningar

måndag 22 april 2013

Konsten att tala med en änkling

Jag jobbade natt mellan lördag och söndag. Kände mig lite krasslig, så jag tog tempen på mig själv. Jag hade 38,6 i temp. Det blev till att åka hem och lägga sig. En otäck hosta har jag fått också. Jag låg till sängs hela dagen igår.

Det gäller ju att se det från den ljusa sidan, jag fick äntligen tid att läsa ut min bok "Konsten att tala med en änkling". Den var verkligen bra! Jag skrattade och grät om vartannat. Boken handlar om Doug som träffat sin drömkvinna och sedan förlorat henne. Han är änkling innan han fyllt 30 år. Nyckelpersoner i boken är Dougs vilda tvillingsyster Claire, som bestämmer sig för att Doug ska ut på singelmarknaden igen, och Russ, Dougs strulige styvson som hellre vill komma och bo med Doug än med sin biologiska pappa.

Handlingen i boken och även karaktärerna är ganska tillskruvade på ett tragikomiskt sätt. Jonathan Tropper har liknats vid en amerikansk Nick Hornby. Det ligger nära till hands, men jag får associationer till Pedro Almodovars filmer, till exempel "Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott". Jag tycker att det finns något medelhavsländskt i Dougs familjerelationer. Det ryktas att film är på gång och den vill jag absolut se!


1 kommentar:

  1. Du får krya på dig o bli frisk fort för nu är våren här tjoo
    KRAM från mig!

    SvaraRadera