Summa sidvisningar

torsdag 12 september 2013

Rosa Dahlior

Folk som går förbi vår trädgård kommenterar ofta mina Dahlior. Förra året hade jag tre sorters Dahlior. Den här sorten var den enda som överlevde vintern. Jag tog upp dem efter första frosten och lät dem torka i tidningspapper. Sedan lade jag dem i lådor med sågspån och sand. I våras satte jag dem i krukor inomhus och satte sedan ut dem i trädgården när risken för nattfrost var över. De har blivit väldigt kraftfulla i år.
Nästa år ska jag köpa någon mer sort och se om jag kan lyckas med den också.
Den här Hortensian står i en urna för tillfället. Förra året planterade jag två Hortensior i en rabatt. Båda dog under vintern. Jag ska göra ett nytt försök med den här i rabatten. Jag skulle så gärna vilja lyckas med Hortensia!
Sköldpaddsörten och Stenkyndeln trivs i alla fall i rabatten. De tar plats och breder ut sig.
Anemonerna trivs och frodas de också. Jag njuter i trädgården just nu. Går omkring och petar ner lökar lite här och där. Hösten är inte alls så stressig i trädgården som våren. Det fina vädret gör att allt blir extra njutbart!

10 kommentarer:

 1. Vilken härlig dahlia jag förstår att de blir beundrade.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Också mina favoriter fast den dahlian har jag inte sett förut. Charmigt rufsig!

  SvaraRadera
 3. Härlig dahlia! Ser lite romantisk ut. Ha en skön helg!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Härlig dahlia! Ser lite romantisk ut. Ha en skön helg!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Kul att du lyckades övervintra Dahlian som blev så fin i sommar. Hoppas den klarar den här vintern också!

  SvaraRadera
 6. OJ vilken underbar Dahlia, förstår att folk beundrar den.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Ja, Dahlia blir noen riktige blikkfang i hagen. Nesten rart at noe så eksotisk kan blomstre her i nord. Mye annet fint hos deg også!

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt fina Dahlior, gillar dem, men det tråkiga är vinterförvaringen, men helt klart är det värt det, med så fin blomning. Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 9. Ja, dahlior måste jag satsa på nästa år. De är så vackra :-)
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 10. Väldigt vackra dahlior, förstår att folk som går förbi stannar och tittar. Jättevacker höstanemon också. Vilken vacker rosa färg den har. När det gäller hortensior är det inte lätt. Jag, som bor i zon 3, har prövat Endless Summer men inte ens den fungerar hos mig. Nu har jag en i en jättelik kruka om jag haft i många pr. Den är enorm och väldigt fin. Den får stå ute till mitten/slutet av december varje år, så att den släpper alla blad och går i vintervila. Sedan tar jag in den i uterummet där den får stå för vinterförvaring. Den knoppas tidigare än de man har utomhus och redan i juni är den översållad med blommor. Håller tummarna för att din kommer att överleva utomhus i rabatten. Hortensior är verkligen något alldeles extra.

  SvaraRadera