Summa sidvisningar

fredag 27 september 2013

September

I september vill jag ha lite mer sprakande höstfärger i min trädgård. Jag fick plocka de här Japanska lyktorna hos Jörgen, min mammas man. Jag fick även gräva upp några och plantera i min egen trädgård.
Här står de nu. Jag hoppas att de tar sig! Annars har jag inte så mycket höstfärger i min trädgård.
Några höstastrar har jag planterat också. Är lila en höstfärg? Jag beundrar dem som lyckas få sin trädgård att ändra färgskala från pastellig på sommaren till flammande på hösten. Hur gör man utan att det skär sig?

Fler tolkningar av september finns hos Bland rosor och bladlöss.

11 kommentarer:

 1. Åh, det orange mot det blå/turkos: WOW!
  Jag har inte en endaste en höstaster och det är ju fullkomligt galet, det har jag äntligen fattat (men det har tagit sin tid, fniss).
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 2. De tar seg nok! Her tar de seg rent for mye. men de er riktig dekorative på denne tiden.

  SvaraRadera
 3. Mitt tips till dig som är nybörjare när det gäller trädgård är - gå med i en trädgårdsförening. Nu på senare år önskar jag att jag gjort det när intresset för trädgård tog fart på riktigt. Då kanske jag hade förstått varför man tidigt skall satsa på trädgårdens tak och väggar och planterat fina träd, sådana som tar lång tid på sig innan de blir stora (syns) och satt de där långsamväxande vintergröna häckarna som är så fina bakgrunder till alla perenner.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Så fina dina japanska lyktor är! Tänker alltid på min farmor när jag ser dem, hon hade dem alltid i sin trädgård och det var hon som satte igång mitt trädgårdsintresse. Det är roligt att se hur din trädgård växer fram. Så småningom får du nog höstsprakande färger i din trädgård också, det är bra att inte ha för bråttom utan låta det växa fram. Ha en skön helg!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig färgklick. Japansk lykta har jag inte den får jag söka efter.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 6. Ett litet tips är att placera in lite rödbladiga växter. Jag tycker de lättar upp övergången till höstfärgerna. Lika så blanda in lite ljusgula växter i pastellerna så smälter höstens gula in fint. Satsa även på något träd med röda blad och buskar som står lite längre bort i trädgården. Dessa små tips tycker jag hjälper mycket för att få färgerna att flyta ihop.

  Höstkram / Therése

  SvaraRadera
 7. Åh vad tjusigt med japanska lyktor- vill jag också ha! Snyggt att plantera dom som solitär.
  //Josefin

  SvaraRadera
 8. Lila är alltid fint tycker jag. Från vårens alliumbollar, till sommarens lavendel, till höstens astrar. Jag älskar lila. Och rosa...

  Du har redan fått bra tips, men ett annat är att leta efter "färdiga" rabatter på nätet. Många av ritningarna är på rabatter som funkar hela säsongen. Min höstrabatt (som jag tokgillar) hittade jag t.ex. på aftonbladet.

  SvaraRadera
 9. Vackert med japanska lyktor men dom sprider sig rätt bra ar jag hört. Hos mig har dom inte tagit sig. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 10. Japanska lyktor skulle jag verkligen vilja ha . Sååå snyggt!! Kram

  SvaraRadera
 11. De japanska lyktorna är såå fina. Svägerskan har dem i deras trädgård, funderar på att "sno" några. Kramisar Tina

  SvaraRadera