Summa sidvisningar

söndag 22 januari 2012

Smarrig Cheesecake

Den här fina buketten fick jag i fredags när jag gjort mitt sista arbetspass på Dialysen. Det känns lite vemodigt att lämna dem. Men såklart spännande att börja ett nytt jobb!
Nu känns det som att jag har massor med vår innomhus. Tänk vad blommor lyser upp!
Jag bjöd mina arbetskamrater på Chessecake i fredags och på begäran kommer här receptet:

Krossa 10 digestivekex och blanda med 100 g smält smör. Tryck ut i en form. Ställ den kallt en stund.
Vispa 2 ägg och 3 msk socker pösigt. Blanda ner 400 g philadelphiaost, 1/2 tsk vaniljsocker och 200 g smält vit choklad.
Bred smeten över botten och grädda i ugn 175 grader i ca 30-35 min. Låt svalna.
Blanda 2 dl crème fraiche, 1 msk socker och 1 tsk vaniljsocker och bred det över kakan. Grädda i 175 grader i 5 minuter.
Låt gärna kakan stå någon dag i kylskåp.
Lägg 1 liter hallon på kakan. Smält röd vinbärsgelé (1 liten burk) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Skeda gelé över kakan och låt den sedan stå kallt minst 30 minuter.

Jag önskar alla en skön söndag!

2 kommentarer:

  1. Men herregud vilket underbart kök ni har! Så vitt, lantligt och vackert! Cheesecaken ser också finfin ut, trevligt att toppa den med bär och gelé! :-)

    SvaraRadera
  2. Hej där. Vad vackert du har det både interiört och med vackra blommor, inte minst en så härligt vacker och säkert smarrig cheesecake,mmmmm...
    Ha en go dag!Torprosen

    SvaraRadera