Summa sidvisningar

lördag 6 april 2013

Budapestlängd och Penséer


Idag har jag haft riktiga vårkänslor! Maken och jag åkte ut till Mariebergs Trädgård och köpte Penséer. Det var ljuvligt i deras växthus. Sedan bakade jag en Budapestrulle.
Budapestrulle

6 äggvitor
3 dl strösocker
1 1/2 dl hasselnötter
konserverade persikohalvor
5 dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret, lite i taget, under vispningen. Vispa till en blank maräng.
3. Hacka nötterna. Blanda i hälften av nötterna i marängsmeten. Bred ut smeten på en plåt med bakpapper och strö på resten av nötterna. Grädda nötmarängen mitt i ugnen ca 20 minuter.
4. Stjälp upp marängen på ett bakpapper. Dra försiktigt bort gräddningspappret. Låt svalna under en lätt fuktad bakduk.
5. Tärna perikorna till fyllningen och skär dem till garneringen i klyftor.
6. Vispa grädden och fördela nästan allt på botten, men spara lite till garnering. Lägg på persikotärningarna. Rulla ihop botten från långsidan och lägg på ett fat. Spritsa grädde på rullen och garnera med persikoklyftorna.

Nu ska jag se sista avsnittet av Mr Selfridge. Jag undrar hur det ska sluta?

3 kommentarer:

  1. Det är nog det godaste kaffebrödet/efterrätten som finns.. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig dag, gott fika och vackra Penséer att njuta av! Kan man begära mer?/ Kram Titti

    SvaraRadera
  3. Mmm, så godt ut!
    Og flotte stemor som gir løfter om vår:)

    SvaraRadera