Summa sidvisningar

fredag 3 juni 2011

Fadderbarn

Idag fick jag brev från vårt fadderbarn i Togo, Afrika. Hon tackar så mycket för pengarna hon fått i födelsedagspresent. Hon skriver vad hon använt pengarna till: tvättmedel, en lampa, sandaler, ris, matolja, makaroner, burktomater och lite godis. Inte riktigt vad våra barn här i Sverige vill använda sina födelsedagspengar till. Det är bra för våra barn att få perspektiv och veta att inte alla människor lever så gott som vi gör.

Vi betalar 200 kronor i månaden samt en summa på 400 kronor till jul och 400 kronor till hennes födelsedag. De 200 kronorna i månaden garanterar henne skolgång och sjukvård. Det är små summor för oss. Pengarna dras via autogiro och Barnfonden sköter allt. Givetvis borde man göra mer, men hellre något än inget alls. Vi är inne på vårt andra fadderbarn. Vi har haft fadderbarn i ca 10 år nu.

Jorden kan du inte göra om. Stilla din häftiga själ! Endast en sak kan du göra: en annan människa väl. Men detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler. En hungrande människa mindre betyder en broder mer.
                                                                                           av Stig Dagerman


Jag önskar alla en riktigt härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar