Så här på sommaren vill jag gärna ha lättlagad mat. Här en pastarätt med paprika, bacon och fetaost.
4 portioner:
Valfri mängd pasta
3 vitlöksklyftor
4 paprikor i olika färger
3 msk vatten
150 g fetaost
1 tsk oregano
1 kruka basilika
olivolja
salt och nymald svartpeppar
2 pkt bacon
Koka pastan. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan. Stek vitlök och paprika i olivolja några minuter. Tillsätt vattnet och låt koka någon minut. Häll i 1 tsk salt och mal över lite svartpeppar. Klipp baconet i små bitar och knaperstek.
Servera pastan med bacon, paprikafräs, smulad fetaost och oregano. Toppa med färska basilikablad.
Till efterrätt är det gott med en glass-strut med vaniljglass (helst Sia vanilj ekologisk), en klick vispad grädde och lite chokladsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar