Summa sidvisningar

söndag 8 maj 2011

Nötpavlova

Till efterrätt idag åt vi Nötpavlova.

12 portioner:
6 äggvitor
3 3/4 dl socker
1,5 msk majsena
1,5 krm ättiksprit
1,5 dl nötter, tex hasselnötter och valnötter

garnering:
3 dl vispgrädde
3 dl vanilj delikatessyoghurt (Lindahls)
ca 1 liter jordgubbar

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rosta nötterna i torr stekpanna. Hacka dem.
3. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa sedan in sockret lite i taget. Smeten ska vara blank och bilda toppar.
4. Vispa i maizenamjöl och ättika. Vänd ner nöthacket.
5. Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper. Gör kanten lite upphöjd och lägre i mitten.
6. Grädda 1 timme och 15 minuter utan att öppna luckan, stäng av ugnen, låt marängen stå i ugnen tills den är kall.
7. Vispa grädden. Vispa i vaniljyoghurten.
8. Lägg på yoghurt-grädde och generöst med jordgubbar, delade eller hela, strax innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar